Folosești Google Analytics și înregistrezi trafic din țări sau continente care nu au legătură cu afacerea ta?
Vrei ca site-ul tău să nu mai fie accesat din locații „suspecte”?
Tutorialul nostru rapid și ușor vă va arăta cum să controlați accesul la site în funcție de locația vizitatorilor. Cu câteva modificări la fișierul .htacess, este posibil să permiteți sau să blocați vizitatorii din anumite țări. Continua să citești!
.htaccess este un fișier de configurare care este utilizat pe serverele care rulează Apache Web Server, adică serverul pe care este găzduit site-ul tău. Atunci când un fișier .htaccess este plasat într-un director din site, este detectat și executat automat.
Fișierele .htaccess pot fi folosite pentru:
– modificarea configurației server-ului web, cum ar fi, activarea / dezactivarea unor funcționalități.
– redirecționarea link-urilor din site / redirecționarea unui domeniu, subdomeniu, ș.a.m.d.
– protejarea unor directoare prin folosirea de utlizator/parolă.
– blocarea IP-urilor.
– blocarea unor motoare de căutare.
Atenție! : trecerea unor linii greșite în fișier poate duce la blocarea completă a site-ului, remedierea fiind corectarea liniilor sau înlăturarea lor.
Odată lansat, un site web este disponibil în întreaga lume. Dar, în multe cazuri, este necesar să vă controlați accesul la site-ul dvs., mai ales atunci când doriți să opriți spammerii și hackerii din anumite țări.
Din fericire, puteți utiliza fișierul dvs. WordPress .htaccess pentru a permite sau bloca vizitatorii din anumite țări. Să învățăm cum să facem acest lucru.
O mulțime de instrumente online sunt disponibile pentru a permite sau bloca vizitatorii din țară. În acest tutorial, vom folosi blocuri IP de țară.
În cele din urmă, lipiți adresele IP ale țărilor pe care doriți să le blocați sau să permiteți fișierul .htaccess. Iată cum puteți face acest lucru folosind CPanel-ul SiteBunker:
În acest tutorial, ați învățat modalitatea ușoară de a bloca sau a permite vizitatorilor din anumite țări. Tot ce trebuie să faceți este să generați adresa IP a țării prin blocurile IP ale țării, apoi să inserați o listă de control acces (ACL) în fișierul dvs. .htaccess.